Civil szemmel

Norvégminta

Hogyan reagáljunk a velünk szembeni előítéletekre?

2016. szeptember 22. - Norvegminta

 

A Kóstolda projekt keretében a Színes Gyöngyök Egyesület számos munkatársa, önkéntese, roma lányok és asszonyok bizonyíthatták, hogy meg tudják valósítani az álmaikat, amikor megnyitották a lakáséttermet, ami  most már pályázati támogatás nélkül, a vendégek adományaiból is fenn tudja tartani magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://norvegminta.blog.hu/api/trackback/id/tr311735359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.09.22. 16:56:02

Cigány.
Magyarul.
Cigányul: roma.
A németet se deitchnak nevezzük.
Az olaszt is max. taljánnak, de italianonak semmiképp.

De ezt te is tudod.
Szóval ciágnyok ezek.

Még pár apróság: ez nem "lakáséterrem" mert ez nem a lakása egyiküknek sem szemmel láthatóan.
Az pedig csak a hab a cigánytortájukon, hogy sem a MÉBIH, sem a tűzoltóság nem engedélyezte ezt a cigányvircsaftot, ahol zárt térben nyílt területre való gázégőt működtetnek és a töredékét se tartják be a tőlük talán pár száz méterre törvényesen, engedélyekkel működő étteremre vonatkozó szabályoknak.

Természetesen orrvégpénzen megy a vircsaft.
Törvénytelenül, cigányoknak, mint szokták volt.

Szalay Miklós 2016.09.22. 17:52:28

Apropó, akit érdekel egy összefoglaló a sztereotípiákról és előítéletekről, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid067

(A legfelső sor a kép tetején, "Attitűd, sztereotípia, előítélet". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Ajánlom továbbá a "Csoportok problémáinak kezelése" című részt is, egyebek mellett az előítéletek csökkentéséről, és a cigányság felzárkóztatásáról.
süti beállítások módosítása