Civil szemmel

Norvégminta

Hová lett a polgármester fia?

2016. november 24. - Norvegminta

A Zóna nyomozójátékban egy ismeretlen város gettójában keresik a résztvevők a vezető eltűnt kamasz fiát. A több helyszínen játszódó játék során az elkülönített város lakóival - vakokkal, romákkal, melegekkel, hajléktalanokkal - találkoznak, és tőlük szereznek infókat, nyomokat. A játék végére a csoporttagok sötét titkokra derítenek fényt, itt már csak az a kérdés, mihez kezdenek mindezzel.

A közel három órás játékon közel kétszázan - köztük több diákcsoport, valamint külföldiek - vettek részt.  A játékok eszközök, és a kiscsoportos nyomozómunka által a résztvevők mind egymáshoz, mind a társadalmi kérdésekhez, és eltérő csoportok tagjaihoz közelebb kerültek. 

"Tetszett, hogy egy történetet kellett közösen összerakni, így nyomozónak érezhettem magam aki megoldja a kirakóst és egyre több mindenre jön rá. A legszebb pedig a játékban, hogy úgy közelít bizonyos csoportokhoz, hogy a játék élménye miatt az ember észre sem veszi, hogy a játéknak ez az igazi lényege, nem is a nyomozás. Nekem ez csak a végén esett le és ezért is tetszett az egész játék." -osztotta meg élményeit egy résztvevő a játék után.

A játék tervezésében és megvalósításában az alábbi szervezetek, kezdeményezések munkatársai vettek részt:

Bagázs Egyesület

Detectivity

Magyar Zsonglőr Egyesület

Melegség és Megismerés Program

Menhely Alapítvány

Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete

Színműhely Alapítvány

valamint az NCTA lebonyolításáért felelős konzorcium tagjai

 

A bejegyzés trackback címe:

https://norvegminta.blog.hu/api/trackback/id/tr4211994688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása