Civil szemmel

Norvégminta

Kampányolj a sokszínűségért!

2015. július 09. - norvégnonó

Legyél aktív állampolgár és vegyél részt a körülötted lévő világ formálásában! Ismerd meg alaposabban az emberi jogokat, gondolkodj, mi is a tolerancia, szolidaritás, empátia, biztonságos internethasználat! Mit is jelent a gyűlöletbeszéd, és mit tehetsz ellene? Hogyan tudod ezt megmutatni a környezeted számára?  A számtalan kérdés megválaszolásában segíthet egy kézikönyv és a hozzá tartozó képzés.

bg.jpgCselekvés, beavatkozás, fiatalok mozgósítása kreatív megoldásokkal fűszerezve. Mindez azért, hogy egyre kevesebb alkalommal jelenhessen meg a gyűlöletbeszéd az online térben. Fellépés az emberijog-sértések ellen és az online kifejezésmódokban megtalálható rasszizmussal és diszkriminációval szemben. A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület a Szubjektív Értékek Alapítvánnyal konzorciumban valósítja meg a Szelíd szavakkal a gyűlölet ellen - Online gyűlöletbeszéd elleni nem formális nevelési program kidolgozása fiatalok és oktatási szakemberek számára szóló projektjét. A képzés során még közoktatásban tanuló fiatalok, pedagógusok, ifjúságsegítéssel foglalkozó szakemberek ismerhetnek meg egy nem formális tanulási módszertanra épülő oktatási segédanyagot, melynek fontos részei az interaktív és dramatikus játékok, a páros és csoportmunka és az irányított beszélgetés. A képzés a Böngésző – az online gyűlöletbeszéd elleni fellépés az emberi jogi nevelés eszközeivel (Európa Tanács 2013) című kézkönyv magyarországi adaptációjához kapcsolódik. A kézikönyv reagál arra a jelenségre, mely szerint a gyűlöletbeszéd napjainkra általános problémává vált Európa-szerte. A közbeszédben, a politikai diskurzus során egyre többször tapasztalhatunk olyan megnyilvánulást, amely etnikai alapú gyűlöletet, idegengyűlöletet, antiszemitizmust terjeszt, ösztönöz, vagy igazol, mely az internet segítségével egyre több emberhez ér el, teret adva a zaklatásnak, és annak, hogy egyre többen áldozattá váljanak. De az online tér magában hordozza a lehetőséget a társadalmi változások előidézéséhez is. Az emberi jogok megismerése, felismerése, terjesztése, demokratikus állampolgárságra nevelés, a vélemény kinyilvánításának tudatossága, digitális műveltség fejlesztése kulcseszközök ehhez.

A gyűlöletbeszéd megfékezését támogató program megvalósítható iskolai kereteken belül és kívül, továbbá lehetőséget ad a fiataloknak egy miniprojekt megvalósításához is.

A sokszínűség megismerése, felismerése és támogatása, a gyűlölködés visszaszorítása az ismeretek átadásán keresztül valósulhat meg, mely minden korcsoport számára elengedhetetlen a felelős európai állampolgársághoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://norvegminta.blog.hu/api/trackback/id/tr37611762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

31/48 2015.07.09. 16:47:37

"egyre kevesebb alkalommal jelenhessen meg a gyűlöletbeszéd az online térben.".

Ide is gyorsan be kell hozni az ideológiai alapú üldöztetést a nyilvános megszégyenítéssel és a személy elleni támadásokkal, a megélhetés ellehetetlenítésével, munkahelyről történű kirúgatással, nehogy valaki megkérdőjelezhesse az Ideológiát, ami a bloggernek és társainak kenyéradó gazdája.

Ez a gusztustalan ezekben az emberekben. Mindenen és mindenkin átgázolni a saját ostoba kis eszméjének nevében és még ezek az emberek kiáltják ki magukat az elnyomottak védelmezőjének. Egy újabb gusztustalan kapzsi maffia ami hatalmaskodásból és az emberek nyomorából tartja fent magát.
süti beállítások módosítása