Civil szemmel

Norvégminta

Van-e étel a catering cégeken túl?

2016. február 23. - Norvegminta

joetvagyat.jpg
 

Habár jelenleg a piaci alapú szolgáltatások nagy részét cégektől szoktuk megrendelni, meglehetősen borsos áron, már egyre több civil szervezet is kínál színvonalas szolgáltatásokat. A Magyar Williams Szindróma Társaság rendezvényszervező csoportja – remek kommunikáció készséggel és közvetlenséggel megáldott Williams szindrómás fiatalok és segítőik – bármilyen program étkeztetését szívesen vállalják. Az elmúlt év tapasztalatai alapján gyerekprogramok lebonyolítására, regisztráció végzésére és finom falatok kínálására egyaránt alkalmas az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok csapata. Ugyanis ahogy a skandinávok tartják – senki sem ér többet a másiknál – csak eltérőek az erősségeink. Még szerencse, hogy néhányan itthon is hisznek abban, hogy a parkoló pályán tartott érintettek is képesek hasznos tagjai lenni a közösségnek, amibe beleszülettek.

Tovább

Kinek tejelnek milliókat a szexmunkások?

szexworker.jpg

Nem csak a futtatók és gengszterek azok, akik éves szinten akár tíz milliót is leakasztanak egyetlen szexmunkásról, hanem a rend szilárd őrei, akik három éve akár 300 ezer Ft-os bírságot is kiróhatnak akár naponta többször is. A Szexmunkásos Érdekvédelmi Egyesülete által nemrég létrehozott erőszaktérkép számos joghézagra, visszaélésre, diszkriminációra felhívja a figyelmet, melyek az élet minden területén érdemtelenül kínokat okoznak azoknak a lányoknak és fiúknak, akik többségükben egyébként sem azért választották ezt a szakmát, mert a rengeteg remek lehetőség közül ez volt nekik a legszimpatikusabb.

Tovább

Öregember nem vénember

Hogy fiatalodhatunk 60 évet egy óra alatt?

 

old_young_1.jpg

Bár sokszor azt tapasztaljuk, hogy az életkorban, földrajzilag vagy társadalmi helyzetben egymástól távol állók alig értik egymást, eltérő értékek és megközelítések mentén közelítenek a világ dolgaihoz és egymáshoz, a generációs és egyéb szakadékok mégsem olyan rémisztőek, mint gondolnánk. Ha ugyanis nem csak elméleti előadásokat hallgathatunk a másikról, és nem csak kampányok segítik a megértést, hanem valós, pozitív találkozások, könnyen megtapasztalhatjuk, hogy a furcsa idegenekből barátságos ismerősök válhatnak. A Magosfa Alapítvány évek óta szervez találkozókat általános iskolás diákok és idős otthonok lakói között, amelyek során környezetbarát megoldások mellett egymást is jobban megismerhetik. A holland példa alapján elindult kezdeményezés módszereit az elmúlt időszakban sok civil, tanár és szociális gondozó is megismerhette.

Tovább
süti beállítások módosítása