Civil szemmel

Norvégminta

Kismamaként szabadon?

2015. március 19. - NCTASaci

Új sziget a belvárosban

1.jpg

Budapesten szinte alig van egy-két olyan kávézó, ahova bátran magunkkal vihetjük csemetéinket, és az is komoly kihívást jelent, hogy egyszerre kössük le virgonc gyermekünket, mialatt mi, szülők is kikapcsolódhatunk. A HellóAnyu! egy olyan családbarát közösségi tér, ami számtalan programjával, ökokávézójával és gyermekbarát felszerelésével önfeledt szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, miközben komoly közösségépítő funkcióval is bír.

Az Oktogontól alig pár percnyi sétára elhelyezkedő HellóAnyu! két szintes épülete egy igazi, állandóan nyüzsgő kincses sziget. A pelenkázóval, babakocsitárolóval, tanulósarokkal, jógateremmel ellátott helyiség gyakorlatilag egy hatalmas játszóház, ahol meleg ételt is készítenek, illetve számtalan finomsággal kedveskednek az egész családnak. Ez a különleges tér széles korosztály számára biztosít feltöltődést: a féléves négykézláb járhatja körbe az asztalokat vagy alhat el a hatalmas babamatracon, az óvodás az állandóan cserélődő játékok között válogathat, a kisiskolás elvonulhat egy sarokba, vagy teadélutánt tarthat barátaival, a szülő pedig találkozhat rég nem látott ismerőseivel és újonnan szerzett barátaival is.

4.jpg

A HellóAnyu! nemcsak egy családbarát kávézó, hanem ízig-vérig közösségi befogadótér is. A NESsT Enterprise részeként rengeteg színes programot rendeznek nap mint nap: az angol és német zenebölcsi, a Színtér Projekt által szervezett baba-pacsmagoló vagy alkotó délutánok, vagy akár a csütörtöki családi táncház mellett még számos eseményen vehet részt az ide látogató. Feltöltődhetünk egy masszázzsal, baba-mama vagy kismamajógával, de akár az egész család is együtt tornázhat ebben a varászlatos környezetben. Február végétől havonta filmklubot is szerveznek, sőt, több előadás, kommunikációs tréning is segíti az anyák munkába való visszatérését (az események részletes leírását ezen az oldalon találod meg). A foglalkozások idejére akár gyermekfelügyeletet is kérhetünk, így amíg új élményeket és barátokat szerez magának az anyuka, a kisgyermek is egész korai életszakaszban elkezdhet ismerkedni társaival.

A hely valós közösségi igényre reagált, hiszen eddig egyszerűen hiányzott egy olyan egyedi funkciókkal ellátott gyermekbarát tér, ahol ennyi mindennel foglalhatja el magát az egész család. Így már az egy hónapos kisbabák szülei sincsenek elszigetelve a világtól, mivel a HellóAnyu! tárt karokkal fogadja a friss anyukákat is. Itt már a szoptatási időszak során is aktív társasági életet lehet folytatni, miközben kiélvezhetjük az anyaszerepet, kikapcsolódhatunk, új barátokat, tapasztalatokat szerezhetünk, és folyamatosan együtt fejlődhetünk gyermekünkkel.

gyerekek.JPG

Fontos kiemelni a tér komplexitásán túl a közösségépítő funkcióját is. Az ide látogatók és az itt tevékenykedők együtt formálják ezt a csodálatos, hiánypótló környezetet. Sokan önkéntesen ajánlják fel szolgáltatásaikat, és különböző foglalkozásokat szerveznek kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de gyakran előfordul, hogy a szülők valósítják meg saját ötleteiket. Egy lelkes anyuka elképzelése alapján jött létre például a pult mögött lévő szekrényben a „csere-bere polc”, ahol válogathatunk a babaholmik között, és mi is beletehetjük feleslegessé vált darabjainkat, s ennek sikerén elindulva hamarosan könyvcserére is sor kerül. A HellóAnyu! organikusan alakul, és ezáltal gyakorlatilag önmagát építi, formálja egy olyan közösségi térré, ami egyedülálló Magyarországon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://norvegminta.blog.hu/api/trackback/id/tr917280437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása