Civil szemmel

Norvégminta

Miért üres a zsebem?

2015. május 06. - Norvegminta

Te kit hibáztatsz azért, hogy nincs elég pénzed? Van-e jobb megoldás a gyűlölködésnél?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://norvegminta.blog.hu/api/trackback/id/tr977434686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.07. 06:06:46

Üres a zsebem? Kicsit orbánozni kell, majd pedofileket és homokosokat simogatni, aztán Putyin ellen 50-fős tömegtüntetést szervezni Budapest központjában. S jön a pénz Sorostól meg a Norvégiai Köztársaságból.

Nzoltan 2015.05.07. 06:16:51

Már a kérdés felvetése is vicces egy "civil"-tōl, akik más pénzébōl tengetik mindennapjaikat.

31/48 2015.05.07. 06:41:06

Adott egy ország ahol még az áltláthatóságért és tisztaságért küzdő szervezetek is nyíltan ideológiailag elkötelezettek és külföldi államok és "oligarchák" pénzelik őket és nemhogy suttyomban, hanem ezt nyomják ki a logójukra; mint az engedelmes hű lakájok viselik a liberériájukon az őket pénzelő szerveztek nevét/logóját/nemzeti színeit.

És vannak akiknek semmi bajuk sincs ezzel. Ez valahol olyan végtelenül szomorú és elkeserítő.

31/48 2015.05.07. 06:46:21

Amúgy meg igénytelen ratyi videó, a hangsáv kimondottan idegesítő, amatőröktől több igényességet várna el az ember. Írjatok a norvégoknak vagy Mr. Sorosnak hogy küldjön pénzt beszerezni egy minőségibb munkát végző PR csapatot.

midnight coder 2015.05.07. 07:15:12

Az, hogy az átlagpolgárnak nincs pénze alapvetően történelmi okokra vezethető vissza:
1. 40 év szocializmus, utána rablóprivatizáció aminek során azt a kis értéket is ami létrejött vagy megmaradt, szarért-húgyért szerezték meg vagy adták tovább az elvtársak.
2. A fejlett országok mindeközben ügyesen kitelepítették a gyáraikat Kínába, Indiába és más hasonló országokba, és ugyanez zajlik most a szolgáltatásokkal is jó ideje. Ami nekünk azért szopacs, mert egyrészt azokból az üzemekből ebbe a régióba is jöhetett volna, és akkor itt lendül fel a gazdaság és nem Kínában (itt = az egész térség), másrészt ennek elkerülhetetlenül az európai gazdaság hanyatlása lesz a vége (illetve ez már erősen folyamatban van), márpedig a mi exportpiacaink pillanatnyilag az EU-ban vannak, és a mi hogylétünk erősen függ ettől.
3. Az EU-s csatlakozásnak köszönhetően a tehetséges fiatalok egyre nagyobb tempóban távoznak az országból, míg a hülyék akiket a segílykéért csinálta apuka és anyuka, jó részegen és cigizve, hátha szellemi fogyatékos lesz és így több segílyke jár utána maradnak. Ezeket viszont szintén te fogod eltartani.
4. Túlburjánzó és veszettül szarul működő állami bürokrácia. A NAV egy vicc. Ahhoz, hogy telefonon el tudj intézni valamit, előzőleg kérvényt kell benyújtani papíron. Ilyen a világon nincs, képzeljünk el Pl. egy bankot vagy egy biztosítót, ahol az ügyintéző csak akkor áll veled szóba, ha előzőleg papíron igényelted azt. Ráadásul mindehhez majdnem annyi közszolga dolgozik mint amennyi a versenyszférában.
5. Van egy millió cigányunk, akiknek elég jelentős része még erősen az elején tart a beilleszkedésnek.
6. Van egy rakás külföldről távirányított "civilünk" akik az öngyilkos ejrópai liberalizmus nevében ügyesen akadályozzák a fenti cigányok beilleszkedését (lásd közmunkaprogram elleni kampány), és általában ott teszik szarabbá a dolgokat ahol csak lehet.

midnight coder 2015.05.07. 07:21:55

A mi igazi problémának amúgy hosszú távon három dolog:
1. Európa bukása. Mi sajna ezer szállal kötődünk oda, különös tekintettel az exportpiacokra. Márpedig Európa bukni fog - egyrészt a kitelepített termelés, másrészt a betelepített iszlamisták miatt. Sőt, hosszú távon a nyugat-európai országok katonai fenyegetést is jelentenek majd, ha az iszlamisták szépen kivégzik a liberósokat. Jöhet még olyan, hogy a törökök nem Isztambulból indulnak az ország ellen, hanem Berlinből.
2. Addig pedig az ország kiürülése. Azaz, a tehetséges fiatalok Európába távozása. Persze ez idővel Európa is egyre szarabb hely lesz, csak hát mivel nekik adjuk el a termékeinket, így mi is. Hacsak nem kezdünk el Kína felé orientálódni, ami viszont nem egyszerű, elég reménytelen arra eladni bármit is. Kb. olyasmi, mint eszkimónak hűtőszekrényt árulni.

fay rodisz 2015.05.07. 07:47:53

@midnight coder:

Hűen magadévá tetted a video eszmeiségét.
Annyit segítek, a közmunkától senki sem fog beilleszkedni sehová a helyi polgármester éhbéren, állami pénzből munkásokkal finanszírozott cégein kívül.
Ha az agyatlan hitelfelvevő droidoknak akiket polgármesternek választottatok a nagy narancsos köd mögött lett volna annyi eszük, hogy a főtér kövezése és szökőkút helyett munkát szereznek a falunak, akkor nem ott tartanánk, hogy egy barom videora tapsikolsz.

Zsuzsi2525 2015.05.07. 07:49:21

@midnight coder: Gyönyörűűűű! :) Számból vetted ki a szót. Pontosan leírtad mi a szitu.
Bár ezzel nem értek egyet:
" Van egy millió cigányunk, akiknek elég jelentős része még erősen az elején tart a beilleszkedésnek."
1; Nem is akar beilleszkedni, jó neki a segély,
2; sajnos már több mint 1 millió ingyenélő.

Furusina 2015.05.07. 09:08:21

Álláspontom szerint a videó első része olyan sztereotípiákat vázol föl, ami a szociálpszichológiai kutatások szerint egy személyiség típust feltételez. Ez általában a jobbközép és a jobboldal sztereotípiái, ami nem csak politikai identitást, hanem evvel összefüggésben egy személyiség típust is jellemez. A videó második fele, álláspontom szerint, pedig egy fejlett, demokratikus, jogállami hozzáállást mutat be, kétségkívül annak legmagasabb fokán, idealizált gondolatmenettel. Úgy vélem, hogy az első kommentek, a megadott tipikus szetreotípiákat hozták, a videó által megadott alaphangon. Én nem vagyok "ballibsi", én a nép vagyok, de a Pannon Birodalmi baromkodás helyett, inkább választom a 'hanyatló' jogállamiságot, a kormány elszámoltatásának, kontrolljának, könnyen leválthatóságának megvalósíthatóságát. Mindevvel együtt nemzeti érzelmű embernek tartom magam, nem kell, hogy a csapból is ez folyjon. Legyünk, már érett, felnőtt nemzet. A tolerancia az erősek és bölcsek sajátja.

randomuser1 2015.05.07. 09:31:05

nekem azé üres a zsebem, mer amit nem tok elektronikusan intézni, az nem is köll, a többiek meg olgyák meg egymást okosba .
ne feledd, a szegénység, mint a betegség, agyban dől el!

A Román 2015.05.07. 09:34:55

Jézusmária, maga a google translatorrel olvastatta fel a szöveget?

Mérnork 2015.05.07. 09:36:38

@midnight coder:
Jól összefoglaltad, amit minden értelmes ember láthat. (Ha nem hunyja be direkt a szemét...) Sajnos a sok kis agymosott ebből is csak azt hozza ki, hogy egy primitív gyűlölködő vagy. ;-)))

Faszerkezet 2015.05.07. 09:40:57

Érdekes. Én eddig azt hiottem, hogy attol lesz több pénzem, ha tanulok, próbálok olyat csinálni amit más nem tud/nbem akar stbstb. Képzem magam, próbálok előrelépni....

Na tessék most meg kiderül, hogy úgy lesz több pénzem, ha szép infógrafikákat gyártok és felnyomom azt akiről úgy gondolom, hogy lop,csal,hazudik. /Bár egyelőre még nem értem, hogy ettől nekem miért lesz több a fizetésem.... de nem is kell nekem mindent érteni./

Kerek négyszög 2015.05.07. 10:51:15

A video első része valahogy orbánékra emlékeztet. Mármint a szított gyűlölet tekintetében. Már az európai demokratikus jogállamok is így látják. Lásd kamukonzultációba csomagolt gyűlöletkeltés.

Kerek négyszög 2015.05.07. 10:56:30

@Furusina:

"Úgy vélem, hogy az első kommentek, a megadott tipikus szetreotípiákat hozták"

Halálpontos megállapítás!
Szegény diktatúrás orbánisták hülyét csinálnak magukból nyílvánosan, ahogy a videó első részének megfelelően reagálnak. Annyira beléjük égett már a mások gyűlölete, hogy pillanatokra sem tudnak elszakadni ettől a reflexes reakcióiktól.

Velemenyem szerint.... 2015.05.07. 11:12:16

1. a videó kritkán aluli, a hang annyira rossz hogy nem lehet végig hallgatni.
2. A tartalom viszont annál jobb, kitűnően szembesíti egy jólétében elkorcsosuló társadalmat a saját hülyeségével.
Évekig vigasztaltuk magunkat azzal hogy valaki más miatt tartunk ott (leginkább az oroszok, és hát lássuk be annak még legalább volt egyértelmű jele, elit elhurcolása Recskre (előtte egy jó részét már Auschwitzba), 56 leverése, Marshall segély leutasítása, baráti vörös hadsereg itt állomásoztatása).
Most nincs kifogás, mégis keressük a balekot. Pedig egyszerűbb lenne bele gondolni hogy miért nem tartunk ott ahol szeretnénk.

3. A kommentek megint tükrözik a fentieket, marhaságok ideológiák, tények ignorálása sőt álomvilágba menekülés a valóság elől.

Velemenyem szerint.... 2015.05.07. 11:20:03

@midnight coder: a magyar gazdaság folyamatosan kapja a friss nyugati működőtőkét, ezért körözi le kelet-közép Európa lassan az EU déli régióit.

Kína már nem annyira a gyártóbázis mint a piac. Mivel folyamatosan interveniál, nagy valutatartalékokkal is bír, de többi keleti nyitásos baromsághoz hasonlóan Kínai is olyan ország, amivel ritkán jár jól más. A folyamatot viszont fenntartják, mert egyelőre kölcsönösen előnyös mindenkinek.

A "hanyatló Európa" a legnagyobb baromság, a legszánalmasabb hogy folyamatosan szajkózzák, és hülyítik a népet miközben ennek a nyomulásnak a legnyilvánvalóbb a cáfolata. (nézd meg pl Belaruszt és Lengyelországot).

Jelenleg az EU a világ legnagyobb gazdasági egysége, egy egy tagállama nagyobb gazdasággal bír mint pl Oroszország, ami nem sok mindent kínál gázon és olajon kívül. Kyna pedig abban a pillanatban dől össze kártyavárként (vagy legalábbis roggyan meg nagyon erősen), amint a Yüant nem lehet leértékelni.

negyedikedwárd 2015.05.07. 12:12:33

@Velemenyem szerint....: És mert ilyen nagyszerűen fejlődünk, azért negyven százalékkal alacsonyabb a magyar minimálbér mint a tót, ami 336 euró. (Aki harminc évet dolgozott annak meg 266 a nyugdíja, míg a mienk ugyanannyi idő után, ha most mész el minimálbérrel, akkor 180.) És vagy hatvannal mint a cseh. Miközben a tót minimálbér még csak tíz százalékkal volt magasabb 2009-ben.

De nagyon jól nyomul húsz százalék a többiek ki nem fizetett jogos bérén.

Velemenyem szerint.... 2015.05.07. 13:52:02

@negyedikedwárd: nézd, amennyire rálátásom van senki sem keres ténylegesen minimálbért, legfeljebb arra van bejelentve.

Szerintem az ügyeskedő (legyen 20 %) jelentős része minimálbéren szerepel.

Én is látom hogy van szívás, és teljesen más a kilátás, mint 10 éve, de attól még marhaság értelmetlen teóriákat gyártani bevándorlókról vagy haldokló nyugatról. Ilyen baromságot 40 éve nyomattak, és nem a haldokló nyugat feküdt ki.

Sőt 25 éve is ugyanezt a világvégét nyomatták japán miatt mégsem az USA dőlt ki.

És Szlovákia azért áll jobban mert ők növekedtek és tartalékoltak egy kicsit, miközben mi épp a világ összes pénzért égettük el, 10%-os hiányokkal. Ettől függetlenül nem a minimálbér az ami alapján egy társadalmat meg kellene ítélni...

Augustin 2015.05.07. 14:43:19

Hm. érdekes. Én eddig úgy láttam, hogy a "ki-ki a maga szerencséjének kovácsa "-felfogás tipikusan jobboldali duma, a mindent a körülményekre fogó pedig baloldali pl: azért bűnöz, lop, nem dolgozik, mert rossz körülmények között nőtt fel...stb. Úgy látszik a ballibek jobbos retorikához nyúlnak. Vidám.

Augustin 2015.05.07. 14:51:57

@Faszerkezet: "Érdekes. Én eddig azt hiottem, hogy attol lesz több pénzem, ha tanulok, próbálok olyat csinálni amit más nem tud/nbem akar stbstb. Képzem magam, próbálok előrelépni...."

Igen, attól tényleg több lesz. Sőt, már a semminél attól is több lesz, ha bármilyen szar munkát elvállalsz, hameg képezted magad, mégjobb az esélyed, viszont annyi akkor sem lesz, pláne nem olyan gyorsan, mintha a videóban szereplő politikus, vagy oligarcha lennél. Attól, hogy te dolgozol, tanulsz, haladsz, nem ciki észrevenni, hogy mások hogyan csinálják, és nem feltétlenül az írigység meg a gyűlölködés jele.

David Bowman 2015.05.07. 16:18:52

@Velemenyem szerint....: Amit nagy dérrel-dúrral átutalnak ilyen-olyan jogcímen, azt még aznap kiviszik aktatáskában. Valami alamizsnát vetnek orbánéknak, akik segget csókolnak nekik a TVhiradóban, oszt nyóc. Csak számold ki a 10xesen túlárazott autópályákon, és metrón kivitték az ország vagy egy évi nemzeti jövedelmét.

Velemenyem szerint.... 2015.05.07. 16:48:13

@David Bowman: a 4es metró szerintem is nagy marhaság volt. A pályaépítéseknél legalább elmondható hogy hasznos dolgot csinálnak, más kérdés mennyiért. De ha utazol külföldre, fel fog tűnni hogy cserébe a magyar pályahálózat friss, elég jó állapotú és relatíve sűrű. A bajok ott kezdődnek ha lemész az EU pénzek hatókörébe tartozó aszfaltterületről...

De összességében, én még emlékszem rá milyen volt amikor az égvilágon SEMMI sem épült. Sem uniós. sem nagybefeketői pénzből. Mert a lakástulajok csak kicsivel többet tudtak rákölteni mint a lerobbant önkormányzatok és a jogelőd tanácsok. A fő tényező a 2000-es elejétől érkező előcsatlakozási és uniós pénzek, és nagybefektetői projektek.

Aki elég idős emlékszik rá, hogy a 80-as években még megvoltak az 56-os sőt a II vh-s harcok nyomai a belvárosi épületeken. Ennyi évtized alatt egy átfestésre nem tellett, még a városközpontban sem.

Mai szemmel elképzelhetetlen hogy mennyivel tréebb volt Budapest amikor nem volt dísz-kivilágítása a MTAnak, a Nemzeti Galériának és jópár megahtározó épületnek.

Most olyan érzés az V kerben sétálni mint egy nyugati világvárosban. Ezek után nem is rinyálok muytira mert egyrészt konkrét példát személyesen nem láttam rá, másrészt egy lépést sem tettem azért hogy én szépítsem meg városomat (azon felül amit a saját lakásomra költök persze).

David Bowman 2015.05.11. 22:18:43

Én elköltöztem falura. Na, nem túl messze.
süti beállítások módosítása