Civil szemmel

Norvégminta

Hallasd a hangodat a Norvégminta Fesztiválon!

2015. június 22. - Norvegminta

bogrefonia.jpg

Néma gyereknek anyja sem érti a szavát, és egy néma civil társadalom érdekeit sem fogja semelyik vezető méltó módon képviselni. Ha nem szólunk, nem kérdezünk, nem változik meg a világunk, és nem kaphatunk választ soha. Néha fáradtak vagyunk persze, fásultak, esetleg kiábrándultak. Amikor sokadszorra kérdezünk, tiltakozunk, hívjuk fel a figyelmet a jogokra, lehetőségekre. Ugyanakkor csak akkor lehet valóban mienk a társadalom, amiben élünk, ha civilként mindennap kinyitjuk a szánkat, szót emelünk azért, amiben hiszünk. Mindannyian kicsit másképp látjuk a világot, más kérdéseink, igényeink vannak, ezért fontos, hogy egyikünk se maradjon szótlan, különben csak megtörténik velünk az élet.

Ha te is így gondolod, és fontosnak tartod, hogy az emberek civil kezdeményezésekbe tömörülve naponta dolgozzanak azért, hogy minden érdek, kérdés, vágy és félelem szót kapjon, ha azt gondolod, hogy a független civil társadalom nem hallgathat el, gyere el a Hallasd a hangodat! Dobos bögrés felvonulásra június 27-én, szombaton. A 20 órakor a Norvégminta Fesztivál helyszínéről, a Dürlinből induló felvonulást a Z Drums dobosai és a Lóránt Krisztina, a Spiritusz Egyesület munkatársa vezeti a Városligetbe.

„Minden ami körülvesz minket: ritmus. A beszéd, a lépés, a szív ritmusa, ami mindenkiben ott dobog. Mondjon bármit, lépjen bármerre. Hallasd ezt a belső hangodat, adjunk teret neki, és a többi jön majd magától.” - véli Lóránt Krisztina, a „Barátok közt” egykori sztárja, aki nemrég a Tavaszi Fesztiválon fogyatékossággal élő fiatalokkal való közös munkájával bizonyította, mindig érdemes bátornak lenni.

bogrefonia_lorant_krisztina.jpg

Lóránt Krisztina

Lehetőség szerint öltözz színesen, és hozz magaddal egy bögrét, vagy bármi mást, amivel be tudsz kapcsolódni a közös zenélésbe! A te jelenléted és hangod nélkül ugyanis szürkébb lenne a civil társadalom és tompább lenne a szava.

A felvonulás 21 órára ér vissza a fesztivál helyszínére, ahol a colorStar, Marge és Tilos DJ-k zenélnek majd a felvonulóknak!

Találkozó:

Dürlin – Ajtósi Dürer sor 19-21. – 19:45

A bejegyzés trackback címe:

https://norvegminta.blog.hu/api/trackback/id/tr817565282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pánikrohamosztagos 2015.06.23. 00:01:23

A Spiritusz Egyesület által szervezett felvonulás bögrékkel, ez nem is hangzik rosszul. Feltéve ha jó házi spititusszal van tele a bögre "
süti beállítások módosítása