Civil szemmel

Norvégminta

Mit tennél a helyemben?

2015. június 23. - Norvegminta

Próbáld ki magadat a Norvégminta Fesztiválon

kozmunkas_mozgalom.jpg

Milyen lehet vakként vásárolni, kismamaként munkát keresni? Milyen kihívások és szidalmak érnek egy közfoglalkoztatottat vagy egy hajléktalan embert? Mit érezhetnek, gondolhatnak a roma fiatalok, vagy a szexmunkások, a transzplantáción túlesett gyerekek szülei, az elítéltek gyerekei vagy bárki más olyan helyzetekben, amikről nekünk csak elképzeléseink lehetnek? A Norvégminta fesztivál keretében számos játék, őszinte beszélgetés és helyzetgyakorlat várja a látogatókat, akik valóban kíváncsiak arra, hogy milyen alternatívái vannak a másik embernek, és nem elégszenek meg azzal, hogy felszínes infók alapján, saját tapasztalatok nélkül megítéljék őket, megnyugtatva a lelkiismeretüket – nekem ehhez nincs semmi közöm. Aki eljön és bátor ahhoz, hogy kérdezzen és játsszon, ráébredhet, mennyi hasonlóság is van a különbözőségünkben. 

Próbáld ki magad mások helyében a Norvégmintán!

Ha megpróbálunk játszani a valósággal, talán alakítani is jobban tudjuk majd...

péntek:

Bőröndbe zárt sötétség 
Vakok és Gyengénlátók JNSZ megyei Egyesületének standján a látogatók játékos gyakorlatok során próbálhatják ki, milyen helyzetekkel szembesülnek vak társaik, illetve személyesen is megismerkedhetnek velük.

Hajléktalan társasjáték 
Menhely Alapítvány standján interaktív társasjáték keretében szembesülhetünk a hajléktalanok kihívásaival, jellemző élethelyzeteivel, illetve beszélgethetünk érintettekkel.

Szociopoly 
A társasjáték keretében bárki kipróbálhatja, mire is elég a segélyből, családi pótlékból, GYES-ből, alkalmi munkából szerezhető jövedelem a Humán Platform és a GYERE közös standján.

Közfoglalkoztatási akadálypálya
Magyar Szegénységellenes Hálózat standján bárki kipróbálhatja, hogy milyen lenne közmunkásként (meg)élnie.

 NÓRA a rengetegben életnagyságú társasjáték 
 NÓRA-HÁLÓZAT élő társasjátékban mindenki NÓRA szerepébe bújva szembesülhet a kihívásokkal, amelyekkel egy kisgyerekes anya szembesül, amikor elindul a munka világába.

 

szombat:

Vakbarát üzlet Milyen lehet vakként vásárolni? Mitől lehet egy üzlet vakbarát? Játékok és beszélgetések révén juthatunk közelebb a látássérültek világához a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének standján. 

Szexmunkás realitások A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének kiállításán az érintettek igazi arcát, mindennapjait ismerhetjük meg.

Ennyiből élünk!
A közmunkások mindennapjait, túlélési praktikáit és mindennapi kenyerüket osztják meg velünk a Munkát, Kenyeret Egyesület szervezésében.

A Norvégminta Fesztivál programja elérhető itt >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://norvegminta.blog.hu/api/trackback/id/tr927567924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.06.23. 20:47:35

Bizonyára ez mindenki életének értelme, hogy a kérdést megválaszolja , hogy mit gondolnak a roma fiatalok ?

nnnnnnnn 2015.06.24. 11:56:48

@Diorella Queen: Egyszerű. Általában azt gondolják: dik.
süti beállítások módosítása